RT Cerulean - шаблон joomla Новости

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΝΟΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Υποψήφιοι με τον σύνδεσμο "Νέοι Ορίζοντες" με υπ. Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα τον Παναγιώτη Νάνο

Κυριακή, 05 Μαΐου 2019, 21:44

Στο Πρωτοδικείο Καρδίτσας κατατέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 5/5  το ψηφοδέλτιο του δημοτικού συνδυασμού "Νέοι...

Θέση για τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 20:55

Η θέση μας για τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα ήταν και είναι ξεκάθαρη: είμαστε αντίθετοι...

Αξιοποίηση των πηγών Αγίου Γεωργίου Μορφοβουνίου

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 20:42

Η αξιοποίηση των πηγών Αγίου Γεωργίου Μορφοβουνίου αποτελούσε πάντοτε διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Η...

Στελέχωση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 20:36

Μία από τις αιτίες υστέρησης και παρακμής που έχει περιέλθει ο Δήμος λίμνης Πλαστήρα, είναι...

Πρόταση: Στοά Παλαίωσης

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, 5:19

Πρόταση: Μουσείο

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, 5:18

Πρόταση: Αναψυκτήριο Κερασιάς

Τρίτη, 09 Απριλίου 2019, 13:03

Προταση: Οδικό δίκτυο

Τρίτη, 09 Απριλίου 2019, 12:58

Στελέχωση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Μία από τις αιτίες υστέρησης και παρακμής που έχει περιέλθει ο Δήμος λίμνης Πλαστήρα, είναι η φανερή υποστελέχωση. Η κύρια αιτία είναι ότι η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου δεν έκανε κάτι για να καλύψει τις κενές θέσεις. Όχι μόνο νέες προσλήψεις δεν εξασφάλισε για να καλύψει τα κενά από τις συνταξιοδοτήσεις, ούτε καν αυτό το πρόγραμμα της κινητικότητας αξιοποίησε! Μια άλλη αιτία της διοικητικής υστέρησης, είναι η δυσοσμία του εργασιακού κλίματος που έρχεται από την αυταρχική διοίκηση και την καθεστωτική νοοτροπία.

Δήμος έχασε σωρεία ευκαιριών όπως το ΕΣΠΑ, το ΠΕΠ Θεσσαλίας, ειδικά προγράμματα Υπουργείων, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Τομεακά Προγράμματα, άλλες χρηματοδοτικές ευκαιρίες, πολύτιμοι πόροι τις οποίες δυστυχώς έχασε! Δεν είναι τυχαίο ότι ο δήμος λίμνης Πλαστήρα είναι ουραγός στην ένταξη έργων και υστερεί φανερά, με ευθύνη του δημάρχου…

Το βαθύτερο πρόβλημα είναι η ισοβιότητα και η ιδιοκτησιακή αντίληψη για το Δήμο, στοιχεία που οδηγούν σε αυταρχικές συμπεριφορές και στρεβλή διοίκηση. Χάθηκαν οι έννοιες σεβασμός και υπαλληλική αξιοπρέπεια, ενώ απόρροια της 25ετούς θητείας του, είναι το κακό εργασιακό κλίμα. Θεωρεί ότι όλοι πρέπει να προσκυνούν το «σουλτάνο», όπως εύστοχα τον χαρακτήρισε πρώην αντιδήμαρχός του, ο οποίος παραιτήθηκε καταγγέλλοντάς τον. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί υπάλληλοι έφυγαν είτε με πρόωρη συνταξιοδότηση ή έφυγαν με μετάθεση. Οι συνθήκες εργασίας είναι άσχημες, με εντάσεις, φωνές και πιέσεις, για τρόπο εργασίας, όπως τον αντιλαμβάνεται το «δίκαιο» του δημάρχου. Προμηθευτές μένουν απλήρωτοι, τα σκουπίδια παραμένουν στο δρόμο, για να ξεφύγει από τις ευθύνες επικαλείται απίστευτες δικαιολογίες και ψεύδη ότι φταίνε μονίμως άλλοι! Δύσοσμες υποθέσεις βρίσκονται στη Δικαιοσύνη και το Πειθαρχικό Συμβούλιο… 

Το μόνο που κάνει κάπως υποφερτή την κατάσταση, είναι ότι η απερχόμενη δημοτική 

αρχή απουσιάζει για μεγάλα διαστήματα. Επιλεκτική παρουσία έχουν και ορισμένοι αντιδήμαρχοι, ενώ ο συνεπής κ. Δημήτρης Τσιαμαντάς ο οποίος υπηρετούσε κατά νόμο και συνείδηση, πρόσφατα εκπαραθυρώθηκε! Τον έπαυσε ο δήμαρχος, ενώ η ένστασή του εκκρεμεί στα αρμόδια όργανα.  Απόρροια του νοσηρού κλίματος είναι η από διετίας η μαζική αποχώρηση 6 δημοτικών συμβούλων από την παράταξη του δημάρχου, οι οποίοι λειτουργούν κατά συνείδηση προασπίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου. Τεκμήρια ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο «Βασίλειο της Δανιμαρκίας»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Εμείς, ως ανεξάρτητος Συνδυασμός ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, έχουμε πρόγραμμα ριζικής αναδιοργάνωσης του Δήμου:

Aποκαθιστούμε τη χαμένη αξιοπρέπεια των υπαλλήλων και επαναφέρουμε έννοιες όπως, αξιοκρατία, νομιμότητα, διαφάνεια. Δημιουργούμε θετικό εργασιακό κλίμα, φέρνουμε την αύρα της δημιουργίας, συνθήκες εργασίας χωρίς εντάσεις, χωρίς επιλεκτικές και εκδικητικές συμπεριφορές.  

Στελεχώνουμε τις υπηρεσίες με ανθρώπινο δυναμικό που θα εξασφαλιστεί από την κινητικότητα και τα προγράμματα απασχόλησης. 

Εκσυγχρονίζουμε τις Υπηρεσίες του Δήμου και θέτουμε στην υπηρεσία των δημοτών ψηφιακές παροχές, που θα τους εξυπηρετούν αυθημερόν.

Λειτουργούμε στην Πεζούλα Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών με φυσική παρουσία αντιδημάρχου της δημοτικής ενότητας Νευρόπολης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δημιουργούμε Γραφείο Ανάπτυξης για την υποστήριξη επενδύσεων, επιχειρηματιών, παραγωγών.

Δημιουργούμε Γραφείο Τουρισμού και Προβολής, με στόχο το άνοιγμα στη διεθνή τουριστική αγορά και υλοποίηση του στόχου ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 4 ΕΠΟΧΩΝ ΚΑΙ 365 ΗΜΕΡΩΝ

Επενδύουμε στην Εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου, μετατρέποντας το κλειστό Γυμνάσιο Μεσενικόλα σε Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και δια βίου μάθησης.

Συστήνουμε το «Ταμιείον Περιβάλλοντος» με σκοπό την προστασία, ενίσχυση και αναβάθμιση του Φυσικού και Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος. Αυτόνομη πηγή χρηματοδότησης, το δημοτικό «τέλος παρεπιδημούντων», ώστε ο τοπικός φόρος να επιστρέφει έμμεσα στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που τον αποδίδουν.

Δημιουργούμε συνθήκες Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία και τη φτώχεια. Προτείνουμε στους παραγωγούς την ίδρυση Συνεταιριστικών μονάδων με οικονομική συμμετοχή του Δήμου, έτσι ώστε το κέρδος να μένει στους ανθρώπους του μόχθου που παράγουν.

Δημιουργούμε πολυθεματικό πάρκο στη θέση «Σταυρός» Κερασιάς – Κρυονερίου, με στόχο την δημιουργία Αγοράς Ποιοτικών Αγαθών, όπου οι ντόπιοι παραγωγοί θα πουλούν στους καταναλωτές τα προϊόντα τους, χωρίς μεσάζοντες σε λαϊκή αγορά που θα γίνεται κάθε Κυριακή. 

Απελευθερώνουμε κοινωνικές δυνάμεις, συστήνουμε θεματικά Συμβούλια για κάθε τομέα παραγωγής, πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή, Συμβούλιο Τουρισμού, Συμβούλιο Ανάπτυξης για κάθε Κοινότητα. 

Λογοδοτούμε στην Κοινωνία, δίνουμε ρόλο στους ενεργούς δημότες, στους νέους πολίτες, κτίζουμε κοινωνικές συμμαχίες, με στόχο να δημιουργήσουμε στη λίμνη Πλαστήρα ένα δήμο πρότυπο, αντάξιο του ήθους των προσδοκιών και των οραμάτων της νέας γενιάς.

Μέσα από εξωστρεφή πολιτική ανάπτυξης συνάπτουμε συνεργασίες με Πανεπιστήμια, Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς με στόχο την Ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, την αξιοποίηση κάθε παραγωγικής δυνατότητας του τόπου μας.

Θέτουμε τις βάσεις την σταδιακή επανακατοίκιση των χωριών μας που ρήμαξαν από την μετανάστευση.

Θέτουμε τέλος στη σήψη και την παρακμή, ανοίγουμε ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ! Μαζί με τους νέους κτίζουμε το Μέλλον που μας αξίζει! 

Παναγιώτης Νάνος

Υποψήφιος δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα

 

Ζωντανές κάμερες Fylakti

Μετεωρολογικός σταθμός Φυλακτής

Τσαμαντεϊκα Live Cam 3

Live Camera 3-Οικισμός Τσιαμαντέϊκα

Τσαμαντεϊκα Live Cam 3

Live Camera 4-Ρομποτική Τσιαμαντέϊκα

Ρομποτική Τσαμαντεϊκα Live Cam 4

Live Camera 5-Πλαζ Λίμνης Πλαστήρα

Πλαζ Λίμνης Πλαστήρα Live Cam 5

Live Camera 7-Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας

Live Camera 7-Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας