RT Cerulean - шаблон joomla Новости

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΝΟΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Υποψήφιοι με τον σύνδεσμο "Νέοι Ορίζοντες" με υπ. Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα τον Παναγιώτη Νάνο

Κυριακή, 05 Μαΐου 2019, 21:44

Στο Πρωτοδικείο Καρδίτσας κατατέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 5/5  το ψηφοδέλτιο του δημοτικού συνδυασμού "Νέοι...

Θέση για τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 20:55

Η θέση μας για τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα ήταν και είναι ξεκάθαρη: είμαστε αντίθετοι...

Αξιοποίηση των πηγών Αγίου Γεωργίου Μορφοβουνίου

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 20:42

Η αξιοποίηση των πηγών Αγίου Γεωργίου Μορφοβουνίου αποτελούσε πάντοτε διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Η...

Στελέχωση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 20:36

Μία από τις αιτίες υστέρησης και παρακμής που έχει περιέλθει ο Δήμος λίμνης Πλαστήρα, είναι...

Πρόταση: Στοά Παλαίωσης

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, 5:19

Πρόταση: Μουσείο

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, 5:18

Πρόταση: Αναψυκτήριο Κερασιάς

Τρίτη, 09 Απριλίου 2019, 13:03

Προταση: Οδικό δίκτυο

Τρίτη, 09 Απριλίου 2019, 12:58

Θέση για τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα

Η θέση μας για τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα ήταν και είναι ξεκάθαρη: είμαστε αντίθετοι στο περιβαλλοντικό έγκλημα και έχουμε από καιρό αναδείξει τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές αρνητικές επιπτώσεις. Είμαστε αντίθετοι στα όποια αντισταθμιστικά, για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς: Συμβολικούς, διότι τα Άγραφα, Άπαρτο Κάστρο της Λευτεριάς, παρα-δίδονται για 30 αργύρια, σημερινή ισοτιμία 30.000 ευρώ σύμφωνα με το Δήμο Καρδίτσας. Αντίθετα η απερχόμενη δημοτική αρχή λίμνης Πλαστήρα υπήρξε περισσότερο «γενναιόδωρη», αφού δεν ζήτησε αντισταθμιστικά οφέλη (για το Δήμο) και έδωσε δωρεάν άδεια διέλευσης του ιδιωτικού δικτύου μεταφοράς ρεύματος…  

Ο ουσιαστικός λόγος είναι ότι η κατασκευή των συγκεκριμένων αιολικών πάρκων θα σημάνει ανυπολόγιστες καταστροφές στο Φυσικό Περιβάλλον: Οι διανοίξεις δρόμων σε μεγάλη έκταση, η ισοπέδωση των κορυφών θα τραυματίσουν ανεπανόρθωτα το τοπίο. Οι βροχές και τα χιόνια θα ενεργοποιήσουν τον γνωστό στους γεωλόγους «φλύσχη των Αγράφων», με αποτέλεσμα διαβρωτικά και κατολισθητικά φαινόμενα. Η αισθητική του τοπίου θα τραυματιστεί ανεπανόρθωτα, όσοι θέλουν να πάρουν γεύση, ας πάνε στην Αργιθέα για να συνειδητοποιήσουν την επερχόμενη καταστροφή! Σημαντικές θα είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην χλωρίδα και την άγρια πανίδα της περιοχής, ενώ τα δίκτυα μεταφοράς ρεύματος μέσα από τα ελατοδάση εγκυνομούν κινδύνους πυρκαγιάς.  

Ανεπανόρθωτη είναι η καταστροφή στο Ανθρωπογενές Περιβάλλον, διότι αυτή η σχεδιαζόμενη επέμβαση στο τοπίο προδίδει έλλειμμα σεβασμού και προσβάλει βάναυσα την Ιστορία και τον Πολιτισμό των Αγράφων, που έχει ταυτιστεί με τους Αγώνες για την Ελευθερία, από τα χρόνια της κλεφτουριάς μέχρι την Εθνική Αντίσταση. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν θρησκευτικά και άλλα μνημεία που δεν επιτρέπεται να θαφθούν κάτω από την σκιά γιγαντιαίων ανεμογεννητριών. Η φυσιογνωμία του Τόπου και του τοπίου, η περηφάνια των βουνών και των ανθρώπων η αξιοπρέπεια, δεν συγχωρούν μικρόψυχες λογιστικές θεωρήσεις. Στο κάτω – κάτω τα όποια αντισταθμιστικά είναι ψίχουλα στον προϋπολογισμό των Δήμων. Περισσότερα θα κερδίσουν αν αντικαταστήσουν με λάμπες LED το φωτισμό στα δημοτικά κτίρια και τα σχολεία… Έλεος πια

Είμαστε υπέρ των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπουλήσουμε τον ανεκτίμητο περιβαλλοντικό πλούτο των Αγράφων που μας χάρισε η γενναιόδωρη Φύση. Για εμάς, τα Άγραφα είναι μία από τις καθαρότερες περιοχές της Ευρώπης, κεφάλαιο ανεκτίμητο, είναι το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα των αιώνων. Κληρονομιά βαριά και ηθικό χρέος όλων ημών των απογόνων, το οποίο επιβάλλει να φανούμε ικανοί και άξιοι συνεχιστές και όχι κατώτεροι των περιστάσεων, γι’ αυτό και θα τα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους.

Αντί της καταστροφικής επιλογής των αιολικών στα Άγραφα, εμείς προτείνουμε ένα άλλο ενεργειακό μοντέλο, καθιστώντας το Δήμο συμ-παραγωγό ηλεκτρικού ρεύματος. Αξιοποιούμε το Ν.4513/2018, δημιουργούμε Ενεργειακή Κοινότητα δήμου Λίμνης Πλαστήρα, επενδύοντας στις παρακάτω πηγές:

1. Φωτοβολταϊκά νέας γενιάς, τα οποία θα εγκατασταθούν σε δημοτικά ακίνητα ιδιωτικά ακίνητα μεγάλων επιφανειών, όπως σχολεία, ξενοδοχεία, ποιμνιοστάσια, κ.α.

2. Υδροκίνηση από υδατόπτωση πάσης φύσεως πηγών, όπως χείμαρροι, ποτάμια, κάθε άλλης πηγής νερού που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όπως λ.χ. τα υδραγωγεία των χωριών.

Στο ποτάμι της Κερασιάς δημιουργούμε πρότυπο Πάρκο Υδροκίνησης, από τους νερόμυλους και τα μαντάνια, μέχρι την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Το θεματικό αυτό πάρκο μήκους 2,5 χιλιομέτρων, θα έχει περιβαλλοντικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, με φυσιολατρικό και τουριστικό ενδιαφέρον. 

3. Παραγωγή βιομάζας μέσα από τον δασικό πλούτο της περιοχής, με στόχο τον καθαρισμό και την αναβάθμιση των δασών και του Περιβάλλοντος

4. Ερευνούμε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως λ.χ. η γεωθερμία, σε σημεία του δήμου λίμνης Πλαστήρα, όπου υπάρχει ιστορικότητα.

Έχουμε την εμπειρία να γίνουμε  πρωτοπόροι: Δήμος και Ιδιωτικός τομέας, από κοινού, δημιουργούμε μονάδες με περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη για την περιοχή και τους ανθρώπους της.  Δημιουργούμε προστιθέμενη αξία, μειώνουμε το ενεργειακό κόστος, παράγουμε δική μας ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση εμείς θέλουμε τους κατοίκους συμμέτοχους στην Ανάπτυξη του τόπου. Θέλουμε τους δημότες νοικοκυραίους και όχι παθητικούς θεατές στο μαρασμό, την παρακμή και τη υποβάθμιση της περιοχής, όπως εξακολουθούν να θέλουν ισόβιοι δυνάστες.

Μεριμνούμε ώστε ο παραγόμενος πλούτος να μοιράζεται ακριβοδίκαια σε όλους, όχι να εκμεταλλεύονται τον τόπο μας εταιρίες αγνώστων κεφαλαίων και συμφερόντων

Τέλος, κάνουμε γνωστό στους ανυποψίαστους ψηφοφόρους, ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές γνωστά παπαγαλάκια θα τάζουν ολοένα περισσότερες προσλήψεις στις υποτιθέμενες θέσεις εργασίας που με τη φαντασία τους δημιουργούν. Καλλιεργούν προσδοκίες στους ανέργους της περιοχής, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι τα αιολικά δεν έχουν μόνιμες θέσεις εργασίας. Στόχος, να υφαρπάξουν για άλλη μια φορά την ψήφο…

Ζωντανές κάμερες Fylakti

Μετεωρολογικός σταθμός Φυλακτής

Τσαμαντεϊκα Live Cam 3

Live Camera 3-Οικισμός Τσιαμαντέϊκα

Τσαμαντεϊκα Live Cam 3

Live Camera 4-Ρομποτική Τσιαμαντέϊκα

Ρομποτική Τσαμαντεϊκα Live Cam 4

Live Camera 5-Πλαζ Λίμνης Πλαστήρα

Πλαζ Λίμνης Πλαστήρα Live Cam 5

Live Camera 7-Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας

Live Camera 7-Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας